Οι θρυλικοί βασιλιάδες της trip hop, Massive Attack, οι post-punk Fontaines D.C. και η σκωτσέζικη μπάντα Young Fathers ένωσαν τις δυνάμεις τους

 

Οι θρυλικοί βασιλιάδες της trip hop, Massive Attack, οι post-punk Fontaines D.C. και η σκωτσέζικη μπάντα Young Fathers ένωσαν τις δυνάμεις τους και με όπλο την τέχνη δημιούργησαν έναν δίσκο βινυλίου, όλα τα έσοδα από τον οποίο θα πάνε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Η είδηση της συνεργασίας των τριών μουσικών σχημάτων, κυκλοφόρησε στα τέλη Δεκεμβρίου και όπως είχε ανακοινωθεί, η κυκλοφορία του δίσκου βινυλίου με τίτλο Ceasefire θα ήταν περιορισμένη.

Ο δίσκος, που πλέον έχει εξαντληθεί, περιλαμβάνει ένα εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον Robert Del Naja. Στο πίσω μέρος του εξωφύλλου απεικονίζονται τα λόγια του γιατρού από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, Mahmoud Abu Nujaila, ο οποίος είχε γράψει σε έναν πίνακα σε νοσοκομείο στη Γάζα:

«Όποιος μείνει μέχρι το τέλος, θα πει την ιστορία μας. Κάναμε ο,τι μπορούσαμε. Να μας θυμάστε». Λίγες εβδομάδες μετά, ο Mahmoud Abu Nujaila σκοτώθηκε.


Διαβάστε περισσότερα στο pride.gr

Track Of The Week